Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om byggemarkeder, værktøjsmagasiner, trælast og salg af byggematerialer. Det vil snart blive muligt for vores kunder og brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Vestegns-specialister bag udlejning af 35.000 kvm. domicil

Hos erhvervsmægleren Ring3 Erhverv mærker man den positive udvikling i markedet for erhvervsejendomme vest for København. I indeværende år har Ring3 Erhverv udlejet mere end 65.000 kvm. herunder 35.000 kvm. nyt hovedsæde til M. Larsen Vognmandsforretning og formidlet salg af ejendomme for over 130 millioner kr.”Vi er i øvrigt ved at lukke en aftale på et nyt hovedsæde i Høje-Taastrup.” Ejendomsmægler og partner Søren Carlsen fra erhvervsmægleren Ring3 Erhverv spidsede ører, da direktør Peter Thorn i vognmandsfirmaet M. Larsen i efteråret 2016 i en sidebemærkning meddelte, at firmaet på grund af stor vækst var ved at flytte fra det hidtidige domicil i Brøndby.M. Larsen Vognmandsforretning har siden etableringen i 1947 haft adresse i Brøndby, hvorfra virksomheden har vokset sig til at være en af Danmarks største inden for sin branche. Størstedelen af bilerne og de ansatte..

Tærede murbindere

Risiko for nedstyrtning af murværk. Murede facader og gavle opført fra 1930’erne og frem til år 1984, kan have tærede murbindere. Dermed kan man risikere at formuren styrter sammen, ved en kraftig vindbelastning.Restlevetiden for mange af de galvaniserede murbindere er ved at være opbrugt. Nordsjællands Bygningsrådgivning har stor erfaring med at undersøge bygningerne for netop dette problem. Som eksempel kan nævnes, et boligselskab, der i 2016 fik iværksat en undersøgelse af binderne i 14 af deres ejendomme. I 8 af ejendommene var binderne i så dårlig stand, at der var nedstyrtningsfare og dermed også personfare. Ved næsten en hver storm, og senest ved stormen ”Gorm” i 2015, faldt der par-tier af gavle og facader ned. Problemet er ikke nyt og flere forsikringsselskaber frasiger sig ansvaret, hvis en mur styrter sammen af denne årsag. Selskaberne henviser til at det er almindelig..

Fuldt program til Arkitekturens Dag

Der er rig mulighed for at opleve arkitektur på helt nye måder, når Arkitekturens Dag markeres med mere end 50 arrangementer i hele landet mandag den 2. oktober 2017.- I år er der rekordmange arrangementer, og tilbuddene har aldrig været stærkere. Den 2. oktober bliver en god dag for arkitekturen, siger direktør i Arkitektforeningen, Jesper Pagh. På dagen kan man komme helt tæt på arkitekternes daglige arbejde og overvejelser, når tegnestuer holder åbent hus i Odense, Kolding og København. Man kan også blive klogere på arbejdet med byplanlægning og byudvikling på en af de mange byvandringer i landets kommuner. I Viborg, Kolding og Middelfart fejrer man dagen med en hel stribe af arrangementer, fra instagram-konkurrencer til visning af filmen BIG Time om arkitekten Bjarke Ingels, fra foredrag og debat om hvordan livet i byerne forandrer sig til bygningspræmieringer i alle..

Ramirent opgraderer maskinparken med terrængående Bjerggeder

For at efterkomme vindmølleindustriens efterspørgsel på maskiner, der kan foretage tunge løft i besværligt terræn, har udlejningsselskabet Ramirent indkøbt et stort parti trucks fra Manitou.Hverken mudder, store sten eller stejle bakker er en udfordring for det nye materiel, som Ramirent netop har fået leveret, og som udlejningsselskabets mange kunder i bygge- og anlægsbranchen med det samme kan nyde godt af. De 8 terrængående trucks fra Manitou, er nogle af de stærkeste og mest terrængående trucks på markedet. Ramirent har udvidet flåden af trucks med disse ”bjerggeder” for at efterkomme en stigende efterspørgsel fra vindmølleindustrien, men de kan dog anvendes i en lang række andre brugssituationer. – Vindmøller bliver samlet og opsat på marker og enge, som generelt er svært fremkommelige. Vores kunder i vindmølleindustrien har derfor spurgt, om vi ikke kunne hjælpe dem med nogle..

Calum vil byudvikle Gellerup

Ejendomsudviklingsfirmaet Calum følger nu i fodsporene på Aarhus Kommune og vil være med til at byudvikle Gellerup i Aarhus.Inspireret af Aarhus Kommune vil udviklingsfirmaet Calum nu være med til at bygge mere kvalitet ind i Gellerup. Calum har adgang til en større grund på Gudrunsvej i Gellerup, og her vil virksomheden opføre ca. 160 kvalitetsboliger.1.000 arbejdspladser og 2.000 nye boligerIfølge Calum kunne timingen ikke være bedre. Gellerup har tidligere været et uroplaget område, men nu har Aarhus Kommune besluttet at løse problemerne. - Aarhus byråd vil bringe Gellerup op på niveau med resten af Aarhus, og det er man godt på vej med. Aarhus Kommune flytter omkring 1.000 offentlige arbejdspladser til Gellerup. Letbanen får tre stationer, hvilket letter transporten for beboerne. Herudover har lokalpolitikerne vedtaget at etablere 2.000 nye private boliger, nye..

Nordsjællands bedste udsigt sat til salg

Med Hornbæk Vandværks salg af det 15 meter høje vandtårn tæt på centrum i den kendte badeby på Nordsjællands kyst vil den rette køber kunne skabe en unik bolig med 360 graders udsigt over både Hornbæk Sø og Øresund. Salget sker, fordi tårnet ikke længere er i brug, fordi vandforbruget er faldet drastisk.Hornbæks, for ikke at sige Nordsjællands, bedste udsigt er nu til salg - eller sagt med andre ord: Hornbæk Vandværk har sat den nordsjællandske kystbys vandtårn tæt på centrum til salg. For under to millioner kr. kan man erhverve sig 360 graders udsyn i 15 meters højde til både by, sø, strand, skov, hav og Sverige. Tårnet vil ganske vist kræve en større ombygning, men for den rette ejer er det er en unik mulighed for at skabe en unik bolig, for ingen andre får tilladelse til at bygge i den højde andre steder i byen. Tænk at kunne sidde hver aften og se solen gå ned i..

Det skal du vide, før du køber en privat udstykket byggegrund

Hvis du overvejer at købe en privat udstykket parcelhusgrund, er der god grund til at læse med her, hvor advokat Kristina Søgaard fra Penta Advokater redegør for en af de problematikker, du kan løbe ind i.Der er atter kommet godt gang i byggebranchen og grundsalget. Det betyder, at de private grundudstykkere igen har meldt sig på banen, og her skal du være særlig opmærksom, inden du skriver under på købet. Tinglysning af vedtægter til grundejerforeningenI perioden henover krisen var det primært kommunerne, der udstykkede grunde, da de var nogen af de eneste, der kunne finansiere det, men det har ændret sig, efter at krisen er afblæst. En privatudstykket grund kan være mindst ligeså god som en kommunal udstykket grund, så når der alligevel er grund til at være opmærksom, skyldes det tinglysning af vedtægter til grundejerforeningen.- Når en privatudstykket grund sælges, ligger der ofte..

Sæson for byggesjusk – derfor skal du vælge en håndværker med garantiordning

Højkonjunktur er lig med stigning i antallet af sager om byggesjusk. Det er derfor en god idé at sikre dig, at håndværkeren er omfattet af en garantiordning.Uanset, om du skal have lagt nyt tag, lavet nyt køkken eller skiftet døre og vinduer, bør du vælge en håndværker, der er dækket af en garantiordning. Hvis uheldet er ude, og der er fejl og mangler ved det udførte håndværksarbejde, kan det blive en dyr affære, hvis håndværkeren ikke er dækket af en garantiordning.Hvad er en garantiordning?Flere brancheorganisationer har oprettet garantiordninger, som dækker deres medlemmers håndværksarbejde for private kunder. Når du vælger en håndværker dækket af en garantiordning, får du altså en ekstra økonomisk sikkerhed i tilfælde af, at der er fejl og mangler ved det udførte arbejde. Du er selvfølgelig også altid beskyttet via lovgivningen. Men hvis håndværkeren f.eks. går konkurs,..

Byplanprisen 2017: Social bæredygtighed, naturindhold og stationsnær byfortætning

De tre nominerede til Byplanprisen er gode og kreative eksempler på nytænkende og inspirerende byplanlægning. Vinderen afsløres på Byplanmødet d. 5. oktober i Fredericia.De tre nominerede til Byplanprisen 2017 er projekter i Odense, Ringkøbing-Skjern og Viborg. Projekterne rummer bl.a. arbejde med områdefornyelse, naturindhold og stationsnær byfortætning. Direktør Ellen Højgaard Jensen, Dansk Byplanlaboratorium, uddyber.- De tre nominerede projekter er meget forskellige og giver samlet et rigtigt godt billede af, hvor mange elementer og facetter, der har betydning, når vi skal udvikle og omdanne vores byer med afsæt i nytænkning. Det handler bl.a. om social bæredygtighed, samspillet med naturen og om nye samarbejdsformer med private. Det er tre meget inspirerende projekter som i høj grad fortjener nomineringen til Byplanprisen, siger Ellen Højgaard Jensen.Byplanprisen..

Erhvervsministeren begejstret for lokal miljøvirksomhed

I disse år får stadig flere virksomheder øjnene op for fordelene ved cirkulær økonomi inden for byggeriet. Dansk Miljøforbedring i Roskilde har netop haft besøg af erhvervsminister Brian Mikkelsen og formanden for byrådets erhvervsudvalg, Lars Lindskov, for at vise de to politikere, hvordan indsamlet byggeaffald håndteres og gøres klar til nye formål.For at Regeringen kan få nye eksempler på grønne erhvervstiltag var erhvervsminister Brian Mikkelsen sammen med Lars Lindskov, der er formand for Roskilde byråds erhvervsudvalg, inviteret til Dansk Miljøforbedring A/S på Søndre Mellemvej i Roskilde. Her blev de to politikere vist rundt på virksomhedens område og fik et indblik i de innovative processer og løsninger, som virksomheden har udviklet for at kunne genanvende byggematerialer i stedet for at de havner i deponi på lossepladsen.Brian Mikkelsen og Lars Lindskov blev præsenteret for..

FB Gruppen A/S opruster med salgschef

Ann-Beth Senger er hentet fra Bonava, det tidligere NCC Bolig, til FB Gruppen A/S som ny salgschef. Her skal hun konsolidere og udbygge salgsudviklingen for FB Gruppen A/S, der gør klar til at cementere positionen som en af landets førende projekt- og ejendomsudviklereProjekt- og ejendomsudviklerkoncernen FB Gruppen A/S har netop ansat Ann-Beth Senger som ny salgschef i en nyoprettet stilling. Ann-Beth kommer senest fra en stilling som salgschef hos NCC gennem fem år. Tidligere har hun været salgschef for Becker & Nielsen samt Schaumann Development. - Jeg kan bruge min erfaring fra mine tidligere ansættelser. Her har jeg været med til at bygge en salgsorganisation op helt fra bunden samt være købernes røde tråd i processen fra underskrift af købsaftalen til køb af boligen.Ann-Beth Sengers primære opgave er i samarbejde med udvalgte mæglere at konsolidere og udbygge den positive..

Store problemer med skolernes indeklima kalder på kommunal prioritering

På trods af at kommunerne længe har renoveret på landets folkeskoler, halter det stadig med indeklimaet. Resultaterne fra en undersøgelse kalder på kommunale handlingsplaner, mener Dansk ByggeriLange skoledage i bygninger, der ikke er egnet til lange ophold på grund af dårligt indeklima, er ifølge Dansk Byggeri et problem, som kommunerne bliver nødt til at forholde sig til. En ny undersøgelse fra Realdania dokumenterer, at indeklimaet i folkeskolerne er et udtalt problem, som går ud over elevernes koncentration og indlæring. - Vi har fået en undersøgelse på bordet, som dokumenterer, at der i 91 procent af klasseværelserne i løbet af dagen er CO2-koncentrationer, som klart overstiger de tilladte grænseværdier, som myndighederne anbefaler. Det er et stort problem, og det bør vi naturligvis reagere på, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri. Kommunerne må prioritere indeklima..

Farvel til duggede ruder i Valbyholm

Ny behovsstyret ventilation fra Neotherm og Smock Ventilation giver bedre indeklima og store besparelser til 291 ældreboliger i Valby. Investeringen er tjent hjem på 3 år. Beboerne i KAB bebyggelsen Valbyhom har i årevis lidt under larm og træk og duggede ruder med et forældet udsugningsanlæg fra 80’erne. Nu er de i alt 32 ventilatorer skiftet til moderne EC-ventilatorer fra Smock Ventilation, og der er installeret en fugtstyret ventil fra Neotherm i alle lejligheder.Neotherm ventilen skruer op for ventilationen, når fugtigheden stiger, f.eks. ved madlavning eller når der tages bad, og skruer ned igen, når luftfugtigheden igen er, som den skal være. Denne behovsstyring giver et langt bedre indeklima og vil også kunne aflæses direkte på varmeregningen hos de enkelte beboere.”Vi er utroligt glade for den nye ventilation. Det kører helt lydløst, og der kommer ingen dug hverken på spejlet..

Glade Chefer - en succesopskrift på et ledernetværk

Glade Chefer har fortsat succes med at favne business. ledelse og pleasure. Det eksklusive ledernetværk fylder fem år i januar 2018. Snart er der 400 medlemmer. Når det mål er nået, vil der være lukket for nye medlemmer, men det er muligt at blive skrevet på en venteliste.Spændende events, der både inspirerer, vækker sanserne og gør dig klogere. Hundredvis af glade chefer med tung ledelseserfaring fra en bred vifte af brancher. Og en opdateret, præcis viden om, hvad der rører sig indenfor både ledelse og business.Sådan lyder tre hovedingredienser i den succesopskrift, der i løbet af fem år har gjort Glade Chefer – Happy Bosses til et af de mest stabile og populære danske ledernetværk. Indtil videre har 330 chefer og ledere meldt sig ind. Målet er at nå 400. Når det mål er nået, er der lukket for medlemstilgang, og der bliver oprettet en venteliste.”Kvalitet er vigtigere end..

Gellerups forvandling er i gang

Med inddragelse af private aktører indledes der en epoke for inklusion og integration i Danmark. En café og en restaurant skal drives af teknikentreprenøren Caverion, som også forpligter sig til at søge efter nye medarbejdere i Gellerup. Projektet sætter således helt nye standarder for engagement i samfundet gennem et utraditionelt Offentligt-Privat SamarbejdeFørste del af den ambitiøse forvandling af bydelen Gellerup ved Aarhus fra udskældt til attraktiv er i fuld gang. Teknik¬entreprenøren Caverion Danmark A/S har skrevet under på en aftale til 230 mio. kroner om at bygge og drive et stort kontorbyggeri i Gellerup, som omfatter et inklusionsprojekt, der tæller en række sociale elementer.Bydelen i Aarhus med omkring 11.000 indbyggere har historisk haft udfordringer med integration, kriminalitet og utryghed. Derfor lancerede Aarhus Kommune i samarbejde med Brabrand Boligforening i..

Dantherm Gruppen køber Aerial i Tyskland

Dantherm har købt Aerial i Tyskland. Aerial har hovedsæde i Hamburg og er en førende producent af mobile produkter til bygningsaffugtning i Europa.Aerial har mere end 25 års erfaring med affugtning og har en arbejdsstyrke på 40 medarbejdere inden for salg, udvikling og produktion. De største kunder findes inden for bygnings- og skadeserviceindustrien og vandværker.Købet af Aerial er endnu et delmål i Dantherms vækststrategi, som følger efter opkøbene af Calorex Heat Pumps Ltd. i Storbritannien, Schönmann AG i Schweiz, Master Climate Solutions Group (MCS) i Italien, Polen, Rusland, Spanien og Kina samt købet af Water Surveillance i Danmark.Torben Duer, CEO i Dantherm Gruppen udtaler: “Købet af Aerial udbygger vores portefølje af produkter til affugtning og gør os til markedsledende i denne industri. Tyskland er et vigtigt marked for os, og vi ser store muligheder i forhold til en..

Byggepladshåndtering som totalleverance - sikrer høj effektivitet

For at sikre en effektiv byggeplads samlede Helsingør Kraftvarmeværk A/S alle midlertidige installationer i ét udbud, da værket skulle fornyes. Udbudsvinderen Ramirent oplever en markant stigning af denne type opgaver.Nutidens byggepladser involverer ofte mange forskellige aktører og entreprenører, der skal samarbejde og deles om den sparsomme plads. Traditionelt har ansvaret for etablering og drift af byggepladsen ligget hos en af entreprenørerne, men ifølge udlejningsvirksomheden Ramirent er der en tydelig tendens til, at bygherrer samler alle de midlertidige installationer, der kræves, for at byggepladsen fungerer optimalt og sikkert, i ét samlet udbud. – Vi mærker en klar stigning i forespørgsler på totalleverancer, hvor bygherren ønsker en leverandør, der er ansvarlig for alt, som vedrører byggepladsen. Førhen var alle de nødvendige installationer råhus entreprenørens ansvar. Men..

Arkitekturens Dag afholdes den 2. oktober

Sæt kryds i kalenderen. Arkitekturens Dag er en årlig festdag dedikeret til at sætte fokus på arkitektur landet over. I år foregår det alt sammen mandag den 2. oktober.Traditionen tro står Arkitektforeningen også i år bag Arkitekturens Dag – en stolt, tilbagevende begivenhed, hvor der sættes fokus på arkitektur landet over. I år er temaet for Arkitekturens Dag ’frihed’ forstået som frihed til at beskæftige sig med hele arkitekturens virkefelt. Er den totale frihed trods alt for radikal en størrelse, er der hjælp at hente hos UIA (den internationale Arkitektforening), der i år arbejder med temaet Climate Change Action!, som blandt andet Arkitektforeningens formand Natalie Mossin har været med til at formulere. Arkitektforeningens direktør Jesper Pagh uddyber: ”Ved at sætte Arkitekturens Dag fri for et tema, håber vi her hos Arkitektforeningen at skabe en anarkistisk virkelyst blandt de..

Nye fordele ved smuk og nænsom renovering af ældre villaer

Vinduer med de nyeste teknologier giver bedre indeklima og ’usynlige’ energiforbedringer, fordi de samtidig bevarer husets arkitekturDe sprossede vinduer i villaer af ældre dato imponerer både med deres smukke udseende og lange levetid. Der kan gå mange årtier, før vinduerne er modne til udskiftning, som i mange tilfælde sker for at forbedre husets energiforbrug og indeklimaet. Ikke fordi vinduerne er ved at falde fra hinanden.Hvornår skal man renovere?Vinduer af ægte kernetræ, som de kendes fra traditionelt byggeri, kan med den rigtige vedligeholdelse holde i op mod 100 år. Derfor kan det være vanskeligt at afgøre, hvornår det er tid til at udskifte dem med nye.– Det gælder især, hvis de er husets oprindelige vinduer, fortæller Lasse Sørensen fra Bøjsø Vinduer & Døre. – For hvordan finder man vinduer i en tilsvarende kvalitet og med en designstil, der passer til villaens..

Ny byggeprognose efter 2. kvartal: 10 % vækst i 2017

Trends for byggebranchen Q2 2017: Væksten på projektmarkedet fortsætter. Boligbyggeriet sætter rekord igen. Developerne har travlt med at komme i gang med projekterne. Lang levering på betonelementer, længere sagsbehandling hos kommuner samt stigende priser begynder dog at påvirke markedet.Prognosen for det professionelle byggeri er opjusteret igen efter andet kvartal. Det samlede aktivitetsniveau forventes i følge den nye prognose at ligge 10 % over niveauet i 2016, det viser den helt nye rapport ”Trends for byggebranchen Q2 2017”. De positive takter i årets første kvartal, har vist sig at fortsætte i andet kvartal. Ifølge den nye prognose forventes det nu, at der igangsættes projekter for 79,8 mia. kr. i Danmark i 2017, hvilket er en fremgang på 7,1 mia. kr. i forhold til 2016.”Byggeriet holder et historisk højt niveau og buldrer fortsat derudad. Opjusteringen af prognosen for 2017..

Randers Togfabrik sælger alt materiel

CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Randers Togfabrik sælger alt materiel // # ###################################################################### # // // # Form validation customer to_payment // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#form_to_payment").validate({ rules: { accept_terms: { required: true } }, messages: { accept_terms: { required: 'Du skal accepterer handelsbetingelserne' } }, errorLabelContainer: "#error" }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation Search // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#pwsearch").validate({ rules: { q:..

Hornbæks fede nye skatepark indvies på søndag

Badebyen Hornbæk i Nordsjælland har fået høj hipsterfaktor. På søndag bliver det officielt, når byen på søndag kl. 11-15 officielt indvier sin nye skatepark. Kom i god tid. Der bliver taler, forfriskninger, opvisning og fede toner fra DJ Bob.Så skal der skates – Hornbæk Skaterpark indvies officielt på søndag kl. 11-15 med et brag af en åbningsfest.Der bliver taler, opvisning, konkurrencer med de lækreste præmier fra blandt andre Nike SB, VANS samt lokale sponsorer, forfriskninger og fede toner fra DJ Bob. Arrangørerne opfordrer til at komme i god tid!Skateparken, der er blevet bygget som en del af Hornbæk Idrætsanlæg og Hornbæk Hallen på Carl Bødker Nielsens Vej i Hornbæk, er allerede blevet et mødested for Hornbæks skatere. Banen egner sig til både løbehjul, skateboards, BMX og rulleskøjter.Initiativtagere er to Hornbæk-fædre, Jakob Lindergård-Bentzen og Jonas Larsen...

Det strategiske partnerskab TRUST afleverer de første projekter

TRUST-partnerskabet indenfor byggeri af skole og daginstitutioner i Københavns Kommune har været i gang i et halvt år – og allerede nu er de første byggeprojekter afleveret.Børnene har holdt sommerferie, men det betyder ikke, at roen har sænket sig over Lundehusskolen, Damhusengens Skole, Sydhavnsskolen og Bispebjerg Skole i de sidste par måneder. Teamet fra det strategiske partnerskab TRUST har nemlig været i fuld gang med en række delprojekter og optimeringer på skolerne, som nu er blevet afleveret før skolestart. Bureaukratiet overstået en gang for alleFor byggechef i København Kommune, Rasmus Brandt Lassen, viser det hurtige aftræk på sommerprojekterne både de økonomiske og praktiske fordele ved partnerskabsmodellen: ”Med de strategiske partnerskaber har vi gennemført udbuddet sidste år. Så holdet af rådgivere og entreprenører står allerede klar til at tage opgaverne...

Køb din egen spejderlejr

CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Køb din egen spejderlejr // # ###################################################################### # // // # Form validation customer to_payment // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#form_to_payment").validate({ rules: { accept_terms: { required: true } }, messages: { accept_terms: { required: 'Du skal accepterer handelsbetingelserne' } }, errorLabelContainer: "#error" }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation Search // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#pwsearch").validate({ rules: { q: { required:..

Guld i at aktivere virksomhedens naturlige netværk

Danske virksomheder har et naturligt, stærkt netværk, der flere steder består af nuværende kunder, kundeemner og samarbejdspartnere. Men alt for ofte ligger netværket uudnyttet hen, og det koster dyrt, lyder det fra Iver R. Tarp, CEO i erhvervsnetværket Happy Bosses.Tænk, at få en store gruppe af jeres kunder, potentielle kunder og stærke samarbejdspartnere til at hjælpe jer med at udvikle og styrke virksomhedens forretning. Et urealistisk scenarie? Nej slet ikke, og det er faktisk, hvad flere og flere danske virksomheder nu får hjælp til at gøre. ”Uendelig mange virksomheder i B2B har i årevis nærmest ignoreret deres naturlige netværk. Dermed er de gået glip af uvurderlige input til at udvikle forretningen,” slår Iver R. Tarp, CEO i erhvervsnetværket Happy Bosses – Glade Chefer, fast og tilføjer: ”Men på det allerseneste har flere virksomheder fået hjælp til at aktivere..

Hundredvis af håndværkere helt tæt på Cph. Historic Grand Prix

Over 600 håndværkere fra STARK forretninger på hele Sjælland var samlet til Copenhagen Historic Grand Prix 2017 for at opleve DTC-race i international topklasse. ”En rigtigt god måde at mødes uden for almindelig arbejdstid med kolleger og samarbejdspartnere og opleve toppen af dansk motorsport helt tæt på,” fortæller formand Kim Bo Rasmussen fra Elindco.Få danske sportsbegivenheder giver så stor genlyd blandt landets håndværkere som de årlige byløb i Aarhus og København, der bl.a. inkluderer MASCOT DTC (Danish Thundersport Championship).I weekenden 5.-6. august bragede det traditionsrige Copenhagen Historic Grand Prix således over asfalten i Bellahøj til fjerde runde af dansk motorsports stærkeste serie med fuld opbakning i teltområderne omkring den ca. 2,4 km lange bybane – trods det ustadige augustvejr, der vekslede mellem høj solskin og spredte regnbyger.En fantastisk..

Navnenyt: Direktør for Service og Entrepriser i Enemærke & Petersen fejrer 25 års jubilæum

Fredag den 18. august 2017 kan Sven Mortensen, direktør for Service og Entrepriser, fejre 25 års jubilæum i Enemærke & Petersen-koncernen. Sven Mortensen har som direktør for Service og Entrepriser, der har base i Glostrup, det overordnede ansvar for at trimme forretningsgangene og sikre rentable aftaler, der bidrager til forretningen.Service og Entrepriser er et forretningsområde i entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen, som udfører mindre entrepriseopgaver og facility management i form af drift og vedligehold af ejendomme, skadesservice, køkkenmontage mv Inden Sven Mortensen tiltrådte stillingen som direktør for Service og Entrepriser i december 2015, havde han arbejdet i Enemærke & Petersen i Ringsted i 23 år og har igennem årene haft mange jobfunktioner fra projektleder, afdelingsleder, divisionschef og senest som juridisk direktør. Udover hvervet i..

STARK leverer hel pop-up by til 37.000 spejdere

Op mod 37.000 spejdere fra Danmark og udlandet var i uge 30 samlet til Spejdernes Lejr ved Sønderborg, der med et omfang på ca. 434 fodboldbaner svarede til en mellemstor dansk provinsby. Alle materialer til lejrens opbygning og mange aktiviteter blev leveret af STARK, som bl.a. stod klar med butik på pladsen, døgnbemandet telefon og webshop dedikeret til lejren.Hele uge 30 har op mod 37.000 spejdere fra 33 forskellige lande været samlet på Kær Vestermark uden for Sønderborg til Spejdernes Lejr 2017. Lejren, der var blevet opført med hjælp fra omkring 1000 frivillige, bredte sig over et areal svarende til godt 434 fodboldbaner i Parken-størrelse - eller en mellemstor dansk provinsby.Samtidig blev deltagere, arrangører, leverandører og frivillige budt velkommen af et vartegn, der både matchede lejrens imponerende størrelse og stod som flot symbol på spejdernes kreative..

STARK præsenterer fremtidens håndværkerforretning

Mandag 12. juni slog STARK dørene op for en helt ny forretning på 1200 m2 i Roskilde Ø. Alt fra den nye drive-in og de store lokaler til forretningens dedikerede centre for beklædning, maling og entreprenørmateriel er indrettet med fokus på at gøre det nemt og hurtigt for håndværkerne at finde det, de skal bruge – uanset om det er varer eller medarbejdere.Den store byggeaktivitet i Danmarks vækstregioner øger behovet for stadigt mere effektive indkøbsløsninger for de udførende håndværkere. Derfor har STARK, der er Danmarks førende leverandør til professionelle i byggeriet, investeret et tocifret mio.-beløb i en helt ny forretning i Roskilde Ø. Den skal sammen med STARKs øvrige forretninger i Storkøbenhavn fremover betjene regionens tusindvis af håndværkere.Håndværkernes indkøbstid skal optimeresDen nye STARK er fra inderst til yderst indrettet med henblik på at optimere den..

Kæmpe håndværkertræf til Classic Race Aarhus

Over 1000 håndværkerkunder og medarbejdere fra STARK i hele landet oplevede race for fulde omdrejninger til Classic Race Aarhus i weekenden. Sportsdirektør Casper Elgaard, der står i spidsen for STARK Racing-holdet, indviede undervejs gæsterne i den professionelle race-verden, ligesom gæsterne kunne møde resten af teamet og opleve holdets fire biler helt tæt på.En af årets største motorsportsevents rullede ud her i weekenden, da Classic Race Aarhus indtog asfalten i den europæiske kulturhovedstad med hvinende dæk og hundredvis af hestekræfter bag de velpolerede kølerhjelme.Det tætpakkede løbsprogram kulminerede med motorsport i international topklasse, da anden runde af MASCOT Danish Thundersport Championship (DTC-serien) løb af stablen. Her kunne publikum rundt om Mindeparken samt foran tv-skærmene hjemme i stuerne bl.a. opleve Casper Elgaards STARK Racing-hold bestående..

Undgå arbejdsulykker med smart faldsikring – og reducer omkostninger

Der er besparelser at hente for bygge- og anlægsbranchen på opsætningen af den obligatoriske faldsikring af byggepladser. Guardlite er markedets letteste system, der tilmed kan planlægges med digitale modeller.Lovkravene til sikkerhedsforanstaltninger på byggepladser er med god grund strikse. Hvert år kommer over 5.500 personer til skade i såkaldte faldulykker til lavere niveau - eksempelvis fra stilladser og stiger. Heraf mister omkring 12 mennesker hvert år livet, viser de seneste tal fra Arbejdstilsynet. Derfor er sikring af medarbejdere, som arbejder i højden ekstremt væsentligt for at undgå faldulykker, og her kan Ramirents nyudviklede faldsikringssystem Guardlite gøre den store forskel. Et af landets største udlejningsselskaber, Ramirent har i de seneste år udviklet et nyt faldsikringssystem i aluminium, der vejer omtrent det halve af konkurrerende systemer i stål. Den lave vægt..

Ny el-drevet minigraver arbejder også indendørs

RC Holm lancerer minigraveren 500ex, der kan køre en hel dag på en opladning – og som hybrid 230 VNu gør en ny elektrisk minigraver det enkelt at arbejde indendørs, hvor brug af forbrændingsmotorer ikke er tilladt. Med model 500ex har RC Holm udviklet en maskine på under 500 kg, som med de kompakte mål på 72 cm i bredden og 118 cm i højden er let at transportere og håndtere. Model 500ex har en gravedybde på 1,23 meter og dertil kommer mulighederne for at få monteret pælebor, hammerkit og andre værktøjer.To versioner - og som hybridDen nye minigraver fås i to versioner. Den ene har en 230 V motor med el-kabel, der sættes til en almindelig husinstallation. En fordel, der ikke matches af tilsvarende maskiner på markedet. Som ekstraudstyr kan minigraveren monteres med en inverter generator, så man får en hybrid: Indenfor kører maskinen på 230 V - og udenfor med generator, som..

Ny LED-belysning matcher travlheden 24/7 i Københavns Lufthavn

Kravene er høje til lyset i CPH’s terminaler, fingre, kontorer og butikkerPassagerkomfort, sikkerhed og god service er i fokus 24/7, når Københavns Lufthavn Kastrup kaster lys over oplev-elsen for over 29 millioner rejsende på årsbasis, svarende til flere end 80.000 i døgnet.Derfor udvikles og opgraderes belysningen løbende i alle dele af den travle lufthavn. Her er man i de senere år gået fra armaturer med 200W glødelamper – over kompaktrør og energivenlige metalhalogen lyskilder – til at ombygge armaturerne med de nyeste, langtids-holdbare LED-moduler.Lys døgnet rundt- CPH er et sted, der aldrig sover, og det stiller maksimale krav til belysningen, fortæller Lars Franklin Rasmussen fra Arkilux Design, som har været leverandør til lufthavnen siden 1990’erne.Senest er virksomhedens LED-løsninger valgt til udvidelsen af Københavns Lufthavns centrale Security, hvor der..

AUBO leverer køkkener til bæredygtigt paradis

Et bæredygtigt bofællesskab med 90 boliger står snart klar til indflytning i den lille vestsjællandske stationsby Karise. Økosamfundet med navnet Karise Permatopia skal være selvforsynende, og boligerne skal være økologiske lavenergihuse. Selv køkkenet skal være bæredygtigt, og takket være den grønne profil blev det AUBO Valby, der vandt den store licitation om at levere og montere køkkenløsningerDele-elbiler, egen vindmølle til at producere strøm og en drøm om at leve i et bæredygtigt og selvforsynende samfund er blandt årsagerne til, at folk lige fra Bornholm til Nordjylland snart flytter til Karise. Den lille vestsjællandske stationsby har godt 2000 indbyggere, men det tal stiger, når de 90 lavenergihuse i et sandt bæredygtigt paradis snart bliver erklæret indflytningsklare.Karise Permatopia bliver et 29 hektar stort bofællesskab, hvor beboerne kommer til at drive deres..

Undertaget får huset til at holde længere

Huntonit sikrer effektiv beskyttelse og lader huset åndeTagets kvalitet er vigtigt for husets holdbarhed og levetid – og det rigtige valg starter med undertaget. Dette gælder både ved nybyggeri og når et eksisterende tag skal renoveres.Undertaget skal have styrken til at beskytte tagkonstruktionens spær, lægter, isolering og øvrige elementer mod indtrængende nedbør som regn og sne. Derfor skal det være holdbart og tæt, men samtidig af et materiale, der lader huset ånde.Hvor længe holder tagdækningen?Tegltage er stadig populære, og med en levetid på 60 år eller mere kræves der et undertag, der også holder længe. Undertage fra Huntonit, der er fremstillet af træfiber-plader på virksomhedens fabrik i Kristianssand, opfylder disse krav og er derfor blevet en kendt succes i dansk byggeri. Huntonit undertage er udviklet til et barsk klima og importeres af A. Rindom A/S, der har..

Det er blevet attraktivt at være faglært

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere mener, at det er mere attraktivt eller lige så attraktivt at være faglært, som det var for ti år siden. Til trods for den positive tendens er de unge stadig mere kritiske.Erhvervsskolerne og livet som lærling har til tider ikke haft det bedste ry hos uddannelsesvejlederne i skolerne. Men det ser nu ud til at ændre sig, i hvert fald hos forældrene, lærerne og uddannelsesvejlederne. En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser nemlig, at to ud af tre danskere mener, at det i dag er blevet mere eller lige så attraktivt at være faglært, som det var for ti år siden, og især danskere over 30 år er positive. - Det er glædeligt, at langt størstedelen af danskerne mener, at livet som faglært er blevet mere attraktivt. Vi kan glæde os over, at fordommene omkring en faglært uddannelse så småt er ved at fordufte, siger underdirektør i Dansk..

Ny lov giver nye muligheder for erhvervslivet på landet

Folketinget har vedtaget ny planlov. De nye regler medfører bl.a., at overflødiggjorte bygninger i landzonen nu kan tages i brug til f.eks. håndværks- og industrivirksomhed, mindre butikker og liberale erhverv uden landzonetilladelse.Hovedformålet med bestemmelserne i Planloven har været at hindre spredt og tilfældig bebyggelse i det åbne land. Sigtet har således været at sikre landskabs- og naturværdier og forbeholde landzonen for jordbrugserhvervene og at sikre, at byudvikling skete ud fra en samlet planlægning med henblik på en hensigtsmæssig placering af produktionserhverv, andre typer erhverv, boliger m.v.GODE RAMMER FOR VÆKST OG UDVIKLINGMed den nye Planlov har Folketinget ønsket at understrege, at planlægningen skal være med til at skabe gode rammer for vækst og udvikling. Planlovens formålsbestemmelse er derfor også ændret for at skabe bedre balance mellem hensynet..

Caverion bygger hovedafbryderen til Apples kæmpe datacenter i Viborg

Energinet har afgivet ordre til Caverion om at bygge en ny 150 kV højspændingsstation, der skal forsyne Apples kommende datacenter i Foulum ved Viborg med strømDet er et af verdens største datacentre, som Apple netop er påbegyndt opførelsen af i Foulum ved Viborg. Med en budgetteret anlægssum på 6,2 milliarder kroner er det samtidig den hidtil største udenlandske anlægsinvestering i Danmark.De mange servere, der skal installeres på Apples enorme datacenter kræver strøm – rigtig meget strøm. Derfor skal Apple have sin egen højspændingsstation, der fylder godt i landskabet, hvor arbejdet med byggeriet af selve datacenteret også er godt i gang. Omfattende opgave Energinet har hyret teknikentreprenøren Caverion til opgaven, der blandt andet omfatter at trække alle signal- og styrekabler samt opstille og montere alle højspændingskomponenter, tavler og relæfelter.Ib Jensen har arbejdet 42..

Virksomhederne møder større kommunal venlighed

Dansk Byggeri kan se, at erhvervsvenligheden er steget i kommunerne. De årlige målinger nytter med andre ord. Der er sket en generel forbedring på ikke færre end 15 af de 31 parametre, som Dansk Byggeri hvert år måler kommunerne på. På otte områder er det dog gået tilbage.Dansk Byggeri uddeler hvert år i eksamenstiden karakterer til kommunerne i forhold til erhvervsvenlighed. Det er nu sket i syv år, og det ser ud til, at kommunerne også i det seneste år har lagt sig i selen for at gøre det bedre. - Det er ikke bare parader, undskyldninger og bortforklaringer, vi møder i dialogen med kommunerne. Nej, der er faktisk en udtalt velvilje og nysgerrighed - og dermed et ønske om at gøre det bedre, fortæller erhvervspolitisk direktør Torben Liborius, Dansk Byggeri, der har ansvaret for de årlige analyser af erhvervsvenligheden. Det er ifølge Torben Liborius et klart signal om, at det nytter..

Job hos Caverion efter flugt fra Syriens grusomme krig

Mazen Mohammed Rashawani og Raaed Jamal Turjman er begge flygtet fra krigen i Syrien. Efter et praktikforløb og en periode med løntilskud er de begge nu kolleger på lige fod med alle andre i Odense-afdelingen hos teknikentreprenøren CaverionAntallet af flygtninge, der er kommet i arbejde, steg fra marts til november 2016 med 75 % fra 4100 til 7200. Det viser en beregning fra Dansk Industri foretaget på et særudtræk af data fra Danmark Statistik og Beskæftigelsesministeriets DREAM-register.En af grundene er, at kommunerne er blevet bedre til at opsøge virksomhederne, og det var her, teknikgiganten Caverion kom på banen. Virksomheden opererer internationalt og beskæftiger alene i Danmark over 1.000 medarbejdere, der arbejder ud fra 13 servicecentre og afdelinger, heraf den i Odense.Fra jura og engelsk litteratur til industrienEfter praktik og løntilskud har Caverion ansat Raaed Jamal..

Nyt termotag sikrer masser af dagslys i udestuen

Skærpede krav til isoleringsværdi presser de kendte termotage. RIAS A/S løser det med en ny 55 mm tyk RIATHERM-plade, så udestuen ikke behøver at ligge i halvmørke under et fast tag.Det nye bygningsreglement, der træder i kraft i 2020, kan komme til at holde lyset ude af de danske udestuer. Kravene til isolering skærpes nemlig så meget, at det vil være logisk at lægge et fast tag med 350 mm isolering under. Men så er det slut med at få det dagslys ind, som i dag strømmer ned gennem termotag i plast.- Vi forudså, at de nye krav ville sætte termotaget under pres ved nybyggeri af udestuer og vinterhaver. Men nu kan vi, som de første herhjemme, præsentere et nyt termotag, der lever op til kravene, så der stadig kan komme dagslys ned i udestuen og videre ind i den bagvedliggende stue, siger Anders Topp, divisionschef hos RIAS.RIAS er nordisk distributør af termopladerne RIATHERM. Den nye..

Den sidste aflevering: Silkeborg Stadion sælges til genbrug

CTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> Den sidste aflevering: Silkeborg Stadion sælges til... // # ###################################################################### # // // # Form validation customer to_payment // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#form_to_payment").validate({ rules: { accept_terms: { required: true } }, messages: { accept_terms: { required: 'Du skal accepterer handelsbetingelserne' } }, errorLabelContainer: "#error" }); }); // # ###################################################################### # // // # Form validation Search // # ###################################################################### # // $(document).ready(function(){ $("#pwsearch").validate({ rules:..

Erhvervsvenlighed rykker mod Østdanmark

De sjællandske kommuner bider nu de jyske kommuner i hælene, når Dansk Byggeri rangerer kommunernes erhvervsvenlighed. To sjællandske kommuner er årets højdespringere, og de får selskab af yderligere tre sjællandske kommuner på top ti-listen.Når Dansk Byggeri hvert år gennemgår de danske kommuners præstationer i forhold til at yde deres lokale erhvervsliv den bedst mulige service, har der været en stærk tradition for, at de jyske kommuner løb med laurbærrene. Det gør de stadig, men der er stærke bevægelser i feltet. Der er således to sjællandske kommuner i top fem og en opgørelse af hvilke kommuner, der har taget de største spring opad på listen, viser, at der sker noget på Sjælland. Sjælland rykker frem på listenKalundborg og Holbæk er årets højdespringere med spring på henholdsvis 43 og 40 pladser opad rangstigen. Det bringer Holbæk helt frem på en fjerdeplads, mens Kalundborg..

Fremtidens kloge hænder blev inspireret

Unge skal inspireres til at vælge en erhvervsuddannelse for at afværge fremtidens mangel på håndværkere. Derfor har FB Gruppen inviteret skoleklasser til at komme ud og møde nogle af de mere end 200 mennesker, der arbejder med opførelsen af Grønttorvet i ValbyDet historiske grønttorv i Valby vil over de næste fem år gennemgå en omfattende transformation fra handelsområde til moderne boligkvarter. Projektet i Valby er blot en af mange i det store byggeboom, der finder sted i især de større danske byer nu og de næste mange år. Det hænger dårligt sammen med den undersøgelse, Dansk Byggeri udarbejdede sidste år. Her kom det frem, at bygge- og anlægsbranchen vil komme til at mangle op mod 14.000 faglærte håndværkere på landsplan inden for de næste 10 år. Et tal der er til at føle på, og som kan være en fremtidig barriere for en af Danmarks mest vækstskabende brancher. Dette er en af..

Designmarked på Det gamle Grønttorv i weekenden

På Det gamle Grønttorv i Valby – som netop nu er ved at blive omdannet til en helt ny bydel med 2.000 boliger - kan designelskere denne weekend opleve upcoming designere inden for alt fra beklædning og møbeldesign til keramik, smykker og kunst til det populære designmarked FindersKeepersSelvom byggeriet på Det gamle Grønttorv er i fuld gang med opførelsen af 2.000 boliger, summer området af aktivitet og liv – og området vil over de næste mange måneder byde på masser af spændende oplevelser for hele familien. I denne weekend – den 19-20. november - løber det populære designmarked FindersKeepers således af stablen i de store haller på Det gamle Grønttorv i Valby. Her vil flere end 150 små og upcoming designere inden for alt fra beklædning og møbeldesign til keramik, smykker og artworks sælge og udstille deres varer. Designelskere og andre interesserede kan derfor få et indblik i, hvad..

Fuldt hus til Sankt Hans på Grønttorvet

Allerede inden de første beboere er flyttet ind, summer Grønttorvet af liv. Mere end 100 mennesker mødte op til Sankt Hans med bål, taler og madboder. Det er nysgerrigheden efter det nye område, der trækker, lød det fra flere af de fremmødteI hverdagen er området omkring Grønttorvet fuld af travle håndværkere, der arbejder på at få opført boliger til de mange tusinde mennesker, der bliver beboere i Valbys nye, grønne bydel. Men fredag var gravemaskiner og kraner for en stund skiftet ud med bål og madboder, da der blev afholdt Sankt Hans i et af Grønttorvets hjørner. Her var både kommende og potentielle beboere, naboer og andre nysgerrige blandt de mere end 100 mennesker, der mødte op til arrangementet.- Vi er stolte over at være med til at skabe en aktiv og levende bydel, som tilmed er blandt Københavns grønneste. Her er sjæl og kulturarv, og de kommende beboere får en unik mulighed..

Digital renovering sikrede fredet observatoriums historie

Brorfelde Observatorium var for få år tilbage i risiko for at ryge ned i glemslens sorte hul. Men en fredning og efterfølgende renovering med intelligent lyd, lys og billeder har gjort observatoriet til et udflugtspunkt for alle med interesse for himlen, stjernerne og observatoriets historieLidt syd for Holbæk, på én af de bakketoppe, der er kendt som De Sjællandske Alper, ligger et lille observatorium med en stor historie. Brorfelde Observatorium blev i 1953-1964 opført for Københavns Universitet af arkitekt Kaj Gottlob og landskabsarkitekt Georg Georgsen. Indtil 1996 spillede Brorfelde Observatorium en væsentlig rolle i den danske og internationale forståelse af astronomi. Både garvede astronomer, videbegærlige studerende og grundige håndværkere havde deres daglige gang på Brorfelde Observatorium, der var en levende arbejds- og forskningsplads. Døgnet rundt var observatoriet..

Stenklint A/S henter Mitzi Håkansson

33 årige Mitzi Håkansson skal fremover være projektleder og kommunikationsansvarlig for Stenklints renoveringsprojekt af 400 lejligheder på det ydre Nørrebro.Murerentreprenørvirksomheden Stenklint A/S skruer nu op for sin kommunikation. Det sker i forbindelse med et nyt renoveringsprojekt i Nordrevængekvarteret i Nordvest, København, hvor virksomheden har ansat kommunikationsspecialist Mitzi Håkansson. Mitzi Håkansson, 33 år, skal koordinere alle underentreprenørerne og håndtere kommunikationen til beboerne. Herudover får hun ansvar for hovedentreprenøropgaver på større byggeprojekter.Tæt dialog med beboerne- I og med at renoveringsopgaven omfatter hele 400 lejemål bliver det afgørende for indsatsens succes, og hvordan den opfattes af beboerne, at vi hele tiden er i tæt dialog med folk herude. Derfor holder vi beboermøder, uddeler informationsmateriale, og så har jeg fast..

Elektriker skaber tryghed i konfliktzone

Flygtningeprojektet, der for et halvt år siden blev kaldt for det rene vanvid, bliver nu en realitet. 60 flygtninge flytter nemlig snart ind på en af de dyreste adresser i hjertet af Hellerup. Og mens de lokale løfter øjenbrynene, lægger håndværkerne sidste hånd på de rammer, der skal skabe et trygt ophold for de tilkomne flygtninge.Det er den tidligere Copenhagen International School på Hellerupvej, som Gentofte Kommune har valgt at omdanne til boliger for nytilkomne flygtninge. Transformationen fra skole til flygtningeboliger sker med et særligt fokus på tryghed. Tryghed spiller nemlig en helt afgørende rolle, når flygtninge succesfuldt skal etablere en tilværelse i et andet land. Derfor har hovedentreprenør Holm Tømrer- og Snedkerfirma valgt EL-Service til at installere et gennemtænkt ABA-anlæg, der skal være med til at gøre de nye beboere trygge.El-Service, der er..

Nyt netværk skal styrke privat-offentligt samarbejde om byudvikling

Kommuner og private aktører vil styrke vækst og byudvikling i Danmark ved hjælp af nye samarbejdsmodeller. Derfor opretter de nyt netværk. Inspirationen kommer blandt andet fra udlandet, hvor lignende metoder har vist sig som en positiv vækstdriver i udviklingen af byområder.KL, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Realdania By & Byg går nu sammen med 11 kommuner i et netværk, der skal styrke privat-offentligt samarbejde om vækst og byudvikling i Danmark. Netværkskommunerne er allerede i tæt dialog med lokale private aktører om at etablere konkrete samarbejdsprojekter.Det fælles mål er at få løst en række konkrete udfordringer med eksempelvis tiltrækning af arbejdskraft, udvikling af detailhandlen, trængsel og mobilitet, iværksætteri, bosætning og turisme. Parterne bag netværket forventer, at en nytænkning af privat-offentlige samarbejder i Danmark er en afgørende..

Mærkevarer