Find vej: Forside » Artikler » Undertaget får huset til at holde længere

Undertaget får huset til at holde længere

Lagt på byggemarked24.dk den 05-08-2017 af Thomas


Huntonit sikrer effektiv beskyttelse og lader huset åndeTagets kvalitet er vigtigt for husets holdbarhed og levetid – og det rigtige valg starter med undertaget. Dette gælder både ved nybyggeri og når et eksisterende tag skal renoveres.

Undertaget skal have styrken til at beskytte tagkonstruktionens spær, lægter, isolering og øvrige elementer mod indtrængende nedbør som regn og sne. Derfor skal det være holdbart og tæt, men samtidig af et materiale, der lader huset ånde.

Hvor længe holder tagdækningen
Tegltage er stadig populære, og med en levetid på 60 år eller mere kræves der et undertag, der også holder længe. Undertage fra Huntonit, der er fremstillet af træfiber-plader på virksomhedens fabrik i Kristianssand, opfylder disse krav og er derfor blevet en kendt succes i dansk byggeri.

Huntonit undertage er udviklet til et barsk klima og importeres af A. Rindom A/S, der har mere end 50 års erfaring med pladernes kvalitet. De norske træfiberplader er 3,2 mm tykke og måler 1,60 x 2,10 m. Oversiden har fået en vandafvisende behandling, der effektivt modstår sur og alkalisk påvirkning.

Pladerne er stadig diffusions-åbne, og undersidens evne til at absorbere kondens giver høj sikkerhed mod fugtproblemer. Undertage fra Huntonit kan bruges ved taghældninger ned til 18 grader og er klassificerede i DUKO i klasse MH.

Et bæredygtigt naturprodukt med 20 års garanti
Huntonit er fremstillet af rent træ fra PEFC-cerficeret skovdrift i det sydlige Norge. Træet skrælles/findeles, tilsættes vand og presses til træfiberplader, der er bundet sammen af stoffet Lignin, som naturligt findes i træet. Det giver et rent produkt med en markant længere holdbarhed, hvor undertaget ikke slider sig selv i stykker, selv om huset ’arbejder’ mekanisk.

Undertagene leveres med en garanti på 20 år, og den praktiske erfaring viser, at levetiden er markant længere på grund af den høje kvalitet:
- Det giver kunderne tryghed, når de investerer mange penge i husets tag, og derfor ser vi frem til, at der kommer mere fokus på undertagets store betydning, siger Per Nielsen, adm. direktør for A. Rindom.

Mærkevarer