Find vej: Forside » Artikler » Arkitekturens Dag afholdes den 2. oktober

Arkitekturens Dag afholdes den 2. oktober

Lagt på byggemarked24.dk den 30-08-2017 af Thomas


Sæt kryds i kalenderen. Arkitekturens Dag er en årlig festdag dedikeret til at sætte fokus på arkitektur landet over. I år foregår det alt sammen mandag den 2. oktober.Traditionen tro står Arkitektforeningen også i år bag Arkitekturens Dag – en stolt, tilbagevende begivenhed, hvor der sættes fokus på arkitektur landet over. I år er temaet for Arkitekturens Dag ’frihed’ forstået som frihed til at beskæftige sig med hele arkitekturens virkefelt. Er den totale frihed trods alt for radikal en størrelse, er der hjælp at hente hos UIA (den internationale Arkitektforening), der i år arbejder med temaet Climate Change Action!, som blandt andet Arkitektforeningens formand Natalie Mossin har været med til at formulere.

Arkitektforeningens direktør Jesper Pagh uddyber:

”Ved at sætte Arkitekturens Dag fri for et tema, håber vi her hos Arkitektforeningen at skabe en anarkistisk virkelyst blandt de mange deltagende arrangører, der vil afspejle arkitekturens mangfoldighed. Vores oprigtige håb er, at programmet vil komme til at stritte i alle retninger og køre på både den helt store klinge og fortabe sig i detaljerne. Intet er for stort, intet er for småt. Blot skal arrangementerne have fokus på vores omgivelser: bygninger, pladser, torve, gader, stier – eller rummene imellem. Vi ser frem til at afsøge grænserne for arkitekturen og fejre Arkitekturens Dag i frihed sammen med alle de deltagende arrangører og hele Danmark”.

Hos Arkitektforeningen arbejder vi netop nu med at sammensætte årets program og er i dialog med tegnestuer, kulturinstitutioner og interessenter i det byggede miljø om at tilbyde et attraktivt og alsidigt program rundt om i hele landet. Programmet opdateres løbende – følg med på foreningens hjemmeside.

FAKTA

I 2017 afholdes Arkitekturens Dag mandag den 2. oktober. I 2016 blev der programsat ikke mindre end 50 unikke arrangementer landet over samt to på Grønland. Formålet med Arkitekturens dag er at vise omverdenen, hvad danske arkitekter laver, hvad arkitekternes kompetencer kan bruges til, og hvad arkitektur handler om.

Ønsker man at deltage på selve dagen

Med mindre andet er anført er det gratis at deltage i alle arrangementer. Lokale forhold – som fx deltagerlister, RSVP-politik el. lign. kan gøre sig gældende. Kontakt den pågældende arrangør, hvis I har spørgsmål til et arrangement.

Mærkevarer