Find vej: Forside » Artikler » Erhvervsministeren begejstret for lokal miljøvirksomhed

Erhvervsministeren begejstret for lokal miljøvirksomhed

Lagt på byggemarked24.dk den 13-09-2017 af Thomas


I disse år får stadig flere virksomheder øjnene op for fordelene ved cirkulær økonomi inden for byggeriet. Dansk Miljøforbedring i Roskilde har netop haft besøg af erhvervsminister Brian Mikkelsen og formanden for byrådets erhvervsudvalg, Lars Lindskov, for at vise de to politikere, hvordan indsamlet byggeaffald håndteres og gøres klar til nye formål.For at Regeringen kan få nye eksempler på grønne erhvervstiltag var erhvervsminister Brian Mikkelsen sammen med Lars Lindskov, der er formand for Roskilde byråds erhvervsudvalg, inviteret til Dansk Miljøforbedring A/S på Søndre Mellemvej i Roskilde. Her blev de to politikere vist rundt på virksomhedens område og fik et indblik i de innovative processer og løsninger, som virksomheden har udviklet for at kunne genanvende byggematerialer i stedet for at de havner i deponi på lossepladsen.

Brian Mikkelsen og Lars Lindskov blev præsenteret for flere af virksomhedens mange medarbejdere og fik et indblik i virksomhedens alsidige produktion, der blandt andet omfatter sortering både med maskiner og håndkraft.

En stærk økonomi giver plads til miljøet
Dansk Miljøforbedring A/S har siden etableringen for tre år siden oplevet stor vækst. Virksomhedens direktør tilskriver meget af deres succes til en generel holdningsændring i befolkningen og blandt virksomheder, der ser en fordel i at bidrage til en langt mere miljøvenlig anvendelse af naturens ressourcer.
- Der er mange virksomheder, der i disse år får øjnene op for de mange økonomiske fordele ved at tænke deres produktion ind i et mere cirkulært perspektiv, fortæller Dansk Miljøforbedrings administrerende direktør John Kaldahl.

Danmark skal i front
Virksomhedens succes falder godt i tråd med ministerens ønsker, der ved flere lejligheder har pointeret, at Danmark bør være bannerførere indenfor cirkulær økonomi. Ifølge ministeren kommer cirkulær økonomi til at være et område med gode eksportmuligheder i de kommende år. Ministerens vision er godt i tråd med Dansk Miljøforbedrings innovative teknologier.
- I dag er det teknisk muligt at nedbryde eller sortere stort set hvilket som helst produkt og derved muliggøre genbrug af næsten alle materialer, siger Brian Mikkelsen og fortsætter:
- Dette besøg er jo et godt eksempel på, at der - med de metoder og løsninger, som blandt andet Dansk Miljøforbedring bringer til markedet - næsten ikke er nogle grænser for cirkulær økonomis potentiale.

En stolt formand
Det glæder formanden for erhvervsudvalget, Lars Lindskov, at virksomheder som Dansk Miljøforbedring er med til at gå forrest i kommunens kamp for bedre miljø
- Det er stærkt, at Dansk Miljøforbedring er med til at skabe et fundament for et mere bæredygtigt erhvervsliv i lige netop vores kommune, siger Lars Lindskov, der samtidig påpeger, at man i det nye budgetforlig netop har valgt at sætte særligt fokus på grønne tiltag og cirkulær økonomi inden for erhvervsområdet.

Mærkevarer